Ağar küskünleri rakiplerle flörtte

Kendilerini “Anadolu Hareketi” olarak tanımlayan ve yaklaşık 60 eski milletvekilini kapsadığı belirtilen gruptan bazı isimler ilk olarak BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile bir araya geldi.


Görüşme Ardahan eski Milletvekili Saffet Kaya’nın Çankaya’da bulunan ofisinde gerçekleşirken, eski Başbakan Tansu Çiller’e yakın isimlerden biri olan DYP eski Grup Başkan Vekili Turhan Güven, “Asıl Doğru Yolcular ile temas kurmak isteyenler var” dedi.


Söz konusu temasların Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile devam edeceği, ancak görüşmenin sızması üzerine bu buluşmanın önümüzdeki günlere ertelendiği ifade edildi.


Hareketin temas etmesi beklenen diğer adresler arasında MHP, GP, CHP gibi partiler de dillendirildi.


Hareketin lideri konumundaki Saffet Kaya, şu açıklamada bulundu:


“Diğer merkez partiler Anadolu Hareketi’nin Türkiye genelindeki varlığını çok iyi bilmekteler. Türkiye’de 81 ilde etkin bir kadro olduğu gerçeğiyle oy potansiyeli olarak yüzde 3-4’lük bir potansiyelin ve çok değerli bölgesel anlamda arkadaşların olduğu net olarak bilinmektedir. Merkez sağın bütünlüğü adına her türlü fedakarlığa hazır olduğumuz gerçektir. Önceliğimiz DYP’nin bütün merkez sağı kuçaklayan, bütünleştiren bir kadro kararını alması zorunluluğudur.” ANKA

1040000cookie-checkAğar küskünleri rakiplerle flörtte

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.