AB Dönem Başkanlığı Blair’i terletecek

İngiltere’nin ciddi gazetesi FT, İngiltere’nin bu dönemdeki önceliklerini net olarak belirlediğini; ekonomik reform, genişlemenin geleceği ve bu kapsamda Türkiye’nin üyeliğinin gerçekleşmesi için çalışmayı planladığını yazdı.


“Ancak Fransa ve Hollanda referandumlarından çıkan sonuç ve Avrupa’nın geleceğinin belirsizleşmesi, bu gündem maddelerini tehlikeye sokabilir” yorumunu yapan gazete şöyle devam etti:


“İngiltere Avrupa’yı açık açık, referandum sonuçlarına kulak vermeye ve iş piyasası ile rekabet konularında reform yapmaya çağırdı. Kullanılan bu dil, İngiltere’nin dönem başkanlığını zorlaştıracak, özellikle de Fransa’yı rahatsız edecektir. Zira Fransız seçmeninin Anayasa’yı reddetme sebebi, metni aşırı liberal, dolayısıyla ülkelerinin sosyal politikalarına bir tehdit olarak görmeleriydi zaten…”


Yeni süreçten Türkiye’nin katılımının da etkilenebileceğini öne süren FT, “Fransız ve Hollanda seçmenleri, genişlemeden duydukları huzursuzluğu ortaya koydular. Ayrıca bu konu, Almanya’da Eylül ayında yapılacak erken seçimlere de damgasını vuracak gibi görünüyor” diye yazdı.

781550cookie-checkAB Dönem Başkanlığı Blair’i terletecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.