AB, Elif Şafak’ın davasını izleyecek

Yaptığı yazılı açıklamada, mahkemenin Şafak hakkındaki davayı reddetmesini “kuvvetle umduğunu” belirten Lagendijk, şikayeti nedeniyle avukat Kemal Kerinçsiz’i eleştirdi. “Ulusalcı avukat Kerinçsiz’in” geçen yıl da kendisi ve yazar Orhan Pamuk aleyhine dava açılmasına neden olduğunu hatırlatan Lagendijk, şunları kaydetti:


“Kerinçsiz ve ulusalcı avukatlar grubunun eylemlerinin arkasındaki motivasyon açıktır. Yazar Şafak gibi insanları hedef alarak Türkiye’nin AB katılım sürecine daha fazla zarar vermek istiyorlar. Şafak hakkındaki suçlamalar ifade özgürlüğüyle, bireysel ve siyasi hakları düzenleyen BM anlaşmalarıyla ve Avrupa İnsan Hakları Konvansiyonu’yla çelişmektedir.”


Türkiye’nin AB üyelik sürecinde ceza yasasının gözden geçirilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Lagendijk, “Yeni ceza yasasında korunan eski maddelerin ileride birçok sıkıntı yaratacağını hükümete defalarca hatırlattık. Kerinçsiz gibi tutucu eylemciler, amaçlarına ulaşmak için bunları istismar edebilirler. Umarım bu yargılama söz konusu maddelerin ceza kanunundan çıkarılması konusunda Türk hükümetini ikna eder” ifadelerine yer verdi.


 

1033680cookie-checkAB, Elif Şafak’ın davasını izleyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.