AB görüşmelerine Viyana anonsu

AB dışişleri bakanlarının 12 Haziran’ da Lüksemburg’da yapacakları toplantılarında  35 görüşme konusunun ele alınacağı ve bu konuların görüşmelerine önce AB üyesi ülkelerin büyükelçiliklerinin başlıyacağı ifade edildi.

Büyükelçilik düzeyindeki alınacak kararların daha sonra da dışişleri bakanlarının katılacağı toplantıya sunulacağı AB Avusturya Dönem Başkanlığı tarafından bildirildi.
 
Büyükelcilerin görüşmelerinde ülkeler arasında herhangi bir sorun beklenilmemekte olduğu ve ortak kararın hızla alınacağı ayrıca duyuruldu.

Görüşülecek konular arasında yer alan “Eğitim ve Kültür”  konusunda  Hırvatistan’ ın düşüncesi Dönem Başkanlığına ulaştığı açıklanırken, Türkiye’nin henüz o konuda somut düşünce belirtmediği ifade edildi. 

Ayrıca Türkiye ve Hırvatistan ile sermaye,  bilim ve araştırma konularında da görüşmelerin olacağı, ancak bu klonularda bir ortak çerçevenin bulunmadığı AB Dönem  Başkanlığı tarafından dile getirildi. 

Adı geçen konularda Hırvatistan ile Türkiye’nin ev ödevlerine bakılacağı duyurulurken, Hırvatistan’ nın sermayenin dışarıya açılması ve rekabet konularında Türkiye’ den daha ilerde olduğu belirtildi.

1129860cookie-checkAB görüşmelerine Viyana anonsu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.