‘AB ile yeni ve güçlü başlangıç’

CHP lideri müzakere sürecinde yaşanan tıkanmadan AB’nin çifte standart uygulamalarını ve Türkiye’de hükümetin tutarsızlıklarını sorumlu tuttu.

Kemal Kılıçdaroğlu iktidara gelirse partisinin dış politikasının odağına Avrupa Birliği’ne tam üyelki müzakere sürecinin yerleşeceği mesajı verdi.

Bu hem CHP hem de Avrupa Birliği açısından önemli bir gelişme. Zira CHP uzun süredir Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yaklaşımı konusunda eleştirel bir yaklaşım sergiliyor.

Avrupa Birliği’nde de cumhuriyeti kuran partinin reform konusunda tutucu olduğu yönünde yaygın bir kanı var.

CHP lideri bu kanıda partinin kendisini anlatamamış olmasının da payı olduğunu kabulleniyor ve bu konuda kapsamlı adımlar atacaklarını yoğun bir çaba göstereceklerini söylüyor.

”Ama ortada bir haksızlık da var” diyor CHP lideri ve partisinin bütün AB reformlarına parlamentoda destek verdiğini kaydediyor.

Kılıçdaroğlu müzakerelerde kilit konunun Kıbrıs’ta yaşanan tıkanma olduğuna dikkat çekerken bu konuda hem Avrupa Birliği’ni hem de hükümeti eleştirdi.

AB’nin çifte standart uyguladığını, sözünü tutmadığını Ada’nın güneyini anlaşmalara aykırı şekilde birliğe aldığını bu çifte standardın kabul edilemez olduğunu savunan Kılıçdaroğlu hükümeti de özellikle Kıbrıs konusunda yanlış adımlar atmakla suçladı.

Kıbrıs’a limanların ve hava sahasının açılmasına ilişkin ek protokolü imzalayan Türkiye daha sonra çekincelerini içeren bir deklarasyon yayımlamıştı.

HABERİN DEVAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

1250060cookie-check‘AB ile yeni ve güçlü başlangıç’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.