AB, polisin tavrına şoke oldu

AB Troykası, Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde İstanbul’da düzenlenen gösteriler sırasında Türk polisinin tavrından ”şoke olduğunu” açıkladı.
 
AB Dönem Başkanı Lüksemburg’un Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ve Dönem Başkanlığı’nı 1 Temmuz’da devralacak İngiltere’nin Avrupa işlerinden sorumlu bakanı Denis MacShane’ın imzasını taşıyan ve Brüksel’de basın mensuplarına dağıtılan yazılı açıklamada, ”İstanbul’daki gösteriler sırasında kadınlara ve gençlere vuran polis görüntülerinden şoke olduk” denildi.


Şiddetin kınandığı açıklamada, Türk hükümetinden, bu olayla ilgili soruşturma açılması ve gelecekte bu tür olaylar yaşanmaması için önlem alınması istendi.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde açıklama yapmak isteyen gruba polisin müdahalesi ile sonuçlanan olayları soruşturmak amacıyla 2 polis başmüfettişi görevlendirdi.


Emniyet yetkilileri, dün Beyazıt Meydanı’nda ve Saraçhane Parkı’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen gösterinin “izinsiz” gerçekleştirildiğini belirterek, olayların ardından bu sabah 2 polis başmüfettişinin soruşturma amacıyla İstanbul’a gönderildiğini bildirdi.


İLGİLİ HABER: 8 Mart gözaltıları başladı

1019460cookie-checkAB, polisin tavrına şoke oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.