‘AB, çözüm için Rumlara baskı yapmalı’

AFP’ye demeç veren Talat, “Uluslararası camiaya, özellikle de AB’ye adanın birleştirilmesi amacıyla görüşmelerin tekrar başlatılabilmesi için çok önemli görev düşüyor” dedi. Rum lideri Tasos Papadopulos’un Annan planına karşı çıkmasını eleştiren Talat,  “Papadopulos’un tavrının Avrupa’nın değerleriyle çeliştiğini” belirtti.
   
KKTC’de pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı gösterilen Talat, Rum kesiminin AB kurumlarında tecrit edilmesinin, Rum yönetimini çözüm yolunda olumlu adım atmaya zorlayacağını kaydetti. Talat, cumhurbaşkanı seçilirse Papadopulos’a müzakereleri başlatmak için çağrıda bulunacağını da söyledi.


İLK TURDA KAZANIRIM
Öte yandan 17 Nisan Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin güçlü adayı olan Talat, ”seçimlerde yüzde 60’ın üzerinde oy alarak ilk turda cumhurbaşkanı seçilmeyi beklediğini” söyledi.


Talat, kendisinin nasıl bir çözüm öngördüğünün halk tarafından bilindiğine işaret ederek, seçmenler için kendi politikaları açısından bir ”sürprizin” söz konusu olmadığını, BM sürecine vereceği desteğin süreceğini belirtti.


”Kazanırsam, bu benim politikalarımın onaylandığını gösterir” diyen Talat, seçimlerinin ikinci tura kalmasını zayıf bir olasılık olarak gördüğünü de belirtti.

678470cookie-check‘AB, çözüm için Rumlara baskı yapmalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.