Abbas: İsrail’in taarruzu insanlık suçu

Abbas, sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna aracılığıyla yaptığı açıklamada, sivil hedefler ve altyapıya yönelik bu saldırının Filistin halkının topluca cezalandırılması anlamına geldiğini belirterek, İsrail taarruzunu kınadı.

Abbas, İsrail’in askeri taarruzuyla insanlık suçu işlediğini söyledi.

Krizden çıkılması amacıyla dün geceden bu sabaha kadar çabalarını sürdüren Abbas’ın, Filistin halkının günlük yaşamını mahvetmekten başka amacı olmayan bu şiddetten dolayı büyük şaşkınlık içinde olduğunu belirten Rudeyna, bu saldırıyı mümkün olan en kısa sürede durdurmak ve konuyu BM Güvenlik Konseyi’ne götürmek için Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Konseyini toplantıya çağırdığını kaydetti.

Rudeyna, Abbas’ın ayrıca durumun daha da kötü bir hal almadan önce ABD, Rusya, AB ve BM’den oluşan Ortadoğu Dörtlüsünün müdahalesini istediğini ifade etti.

HAMASLI YETKİLİ

Filistin’deki Hamas hükümetinin toplantısından önce gazetecilere açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Nasreddin El Şaer, pazar günü kaçırılan İsrail askerinin hayatının, İsrail hükümetinin kararına bağlı olduğunu söyledi.

“İsrail askerinin hayatı, İsrail hükümetinin Gazze Şeridine başlattığı saldırısını sürdürme veya durdurma kararına bağlı” diyen El Şaer, askeri kaçıranlardan öldürmemelerini ve iyi davranmalarını istediklerini, aynı zamanda uluslararası topluluk ve BM Güvenlik Konseyi’nden İsrail’in saldırısını durdurması ve Filistinlilerin hayatını korumasını istediklerini belirtti.
 

1131130cookie-checkAbbas: İsrail’in taarruzu insanlık suçu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.