ABD, Ermenistan’a asker gönderiyor

ABD’nin Ermenistan Büyükelisi John Evans, Ermeni Haber Ajansı PanARMENIAN’a yaptığı açıklamada, Amerikan Deniz Kuvvetlerine bağlı 400 askerin daha Erivan’a yerleşeceğini söyledi. 
 
Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın da katıldğı başkent Erivan’daki yeni ABD Büyükelçiliği binasının açılışı sırasında  PanARMENIAN Haber Ajansı’na konuşan ABD’nin Erivan  Büyükelçi’si Evans, “Yeni binamızda ABD Deniz Kuvvetleri’ne bağli toplam 6 askerimiz bulunuyor. Bu rakam kısa bir süre sonra 400’e çıkacak” dedi.
 
Ermenistan’ın 1991’de bağımsızlığını elde ettiği günden beri demokrasinin gelişmesi, serbest ekonomi  pazarının kurulması  için müşterek çalıştıklarını belirten Evans,  “ABD, Ermenistan’ın uluslararası terörizme karşı gösterdiği mücadeleyi takdir ediyor. ABD, Bakü ve Erivan arasındaki  “Karabağ” sorununun çözümlenmesi için birlikte çalışmaya devam edecektir ” diye ekledi.
 
Öte yandan ABD’nin Erivan Büyükelçisi’nin Ermeni Haber Ajansı PanARMENIAN’a yaptığı bu açıklamaların hemen ardından PanARMENIAN Haber Ajansı, Internet sitesinde ABD Büyükelçisi’nin, ABD Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 400 askerin Erivan’a yerleşeceği haberlerinin asılsız olduğunu yayımladı. Ajansın haberi yalanlamasının operasyonun gizli götürülmek istendiği yorumlarına neden oldu.

EN BÜYÜK ELÇİLİK BİNASI

Öte yandan ABD, Erivan’da 90 bin metre karelik bir alanda ( 9 hektar) yeni elcilik binasını tamamlamaya çalışıyor.

5 ayrı binadan olusan yeni elcilik binası,  ABD’nin  Almanya’dan sonra  yurt dışındaki en büyük Büyükelçilik binası sayılıyor.

Binalardan bir tanesi ABD Deniz Kuvvetleri’ne bağlı askerlerce kullanılacağı belirtiliyor. Ermenistan hükümetinden 5 milyon dolara satın alınan yeni elçilik binasının 76 milyon dolara mal oldugu belirtiliyor.

1105600cookie-checkABD, Ermenistan’a asker gönderiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.