ABD Filistinlilere yardımı inceliyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, yardım programlarının yeniden incelenmesinin devam ettiğini belirterek, “İnceleme 1 ya da 2 hafta içinde sona erecek” ifadesini kullandı.

Yeni Filistin meclisinin önümüzdeki günlerde toplanacağını ve takip eden haftalarda da yeni hükümetin kurulacağını hatırlatan sözcü, ”Yardım konusundaki yanıtımızı vermeden önce, hangi hükümetin çıkacağını, bu hükümetin kimlerden oluşacağını ve siyasi programını göreceğiz” dedi.

Filistin’de yapılan seçimleri radikal hareket Hamas’ın kazanmasından sonra ABD, Hamas’ın bir hükümet kurması ve İsrail’i tanımayı, şiddetten vazgeçmeyi ve Filistinli yetkililerin önceki anlaşmalarını tanımayı reddetmesi halinde, Filistinlilere her türlü yardımı askıya alma tehdidinde bulunmuştu.

Hamas’ın seçim zaferinden önce, ABD, Filistin’e 2006 yılı için Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) aracılığıyla 150 milyon dolarlık ve BM’nin Filistinli mülteciler için kurulan ajansı UNRWA aracılığıyla da 84 milyon dolarlık yardım öngörüyordu.

1123440cookie-checkABD Filistinlilere yardımı inceliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.