ABD, Filistinlileri barıştırıyor mu?

BBC’ye göre Filistinli üst düzey görüşmeci Saeb Erekat, yarın İsrail Başbakanı Ariel Şaron’la, Filistin lideri Mahmut Abbas’ın Mısır’daki görüşmeleri sırasında bir ortak ateşkes duyurusu yapabileceklerini söyledi. İki lider bugün Şarm el Şeyh’te biraraya gelecek.

Erakat, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, yarınki toplantının en önemli gündem maddesinin tarafların karşılıklı şiddete son vereceklerini belirten ortak bir açıklama yapmaları olduğunu söyledi.

Erakat, varılacak uzlaşmanın, cezaevinden serbest bırakılacak Filistinliler ve İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’dan çekilmesi konularını ele almak üzere bir komisyon kurulmasını da kapsayacağını söyledi.

Konuyla ilgili olarak İsrail tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı, ancak bölgeden bir İsrailli yetkilinin anlaşmayı doğruladığı haberleri geliyor.

BBC muhabirleri, ateşkes ilanının Abbas’ın Filistin liderliğine seçilmesinin ardından ortaya çıkan durumun resmileştirilmesi anlamına geleceğini söylüyor.

Ateşkes anlaşmasıyla ilgili haberler, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın bölgeye gerçekleştirdiği ziyareti izliyor.

Şarm el Şeyh’teki zirveye Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile Ürdün Kralı Hüseyin de katılacak.


 

1098850cookie-checkABD, Filistinlileri barıştırıyor mu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.