‘ABD ile ilişkimize önem veriyoruz’

Sezer, New York’ta 24’üncüsü düzenlenen geleneksel Türk Günü Yürüyüşü Balosu’na gönderdiği mesajda, ”Önümüzdeki dönemde de, bu işbirliği anlayışını daha da güçlendirmek istiyoruz. ABD’nin de aynı isteği paylaşıyor olmasından mutluluk duyuyoruz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Sezer, bu etkinliklerin ABD’deki soydaş ve yurttaşların kaynaşmasında, Türkiye ve Türk ulusunun Amerikan halkına daha iyi anlatılması ve tanıtılmasında önemli bir işlevi olduğuna inandığını belirterek, katkıda bulunan, emeği geçen herkesi kutladığını kaydetti.

”Türkiye ile ABD arasındaki karşılıklı güven, saygı ve yarara dayanan, uzun bir süreç sonunda olgunlaşmış ortaklık ilişkisine değer vermekteyiz” diyen Sezer mesajında, ”Bugüne kadar ABD’yle bölgesel ve uluslararası alanda yakın ve verimli bir işbirliği yapılmıştır. İlk bağlaşık olarak, 11 Eylül terör saldırıları sonrasında izlediğimiz ortak tutum, işbirliğimizin en somut örneğini oluşturmuştur. Önümüzdeki dönemde de, bu işbirliği anlayışını daha da güçlendirmek istiyoruz. ABD’nin de aynı isteği paylaşıyor olmasından mutluluk duyuyoruz. Türkiye ve ABD’nin, iki dost ve bağlaşık ülke arasındaki ilişkiden beklediği, birbirinin güvenliğine ve gönencine katkıda bulunmayı bundan böyle de sürdüreceklerine olan inancımız güçlüdür” dedi.

1106650cookie-check‘ABD ile ilişkimize önem veriyoruz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.