“ABD Karzai’ye mecbur”

The Times ABD’nin Afganistan politikasıyla ilgili yorum haberinde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın geçen hafta Afgan meslektaşı ile yaptığı görüşme ile, Amerika’nın Afganistan’daki seçim sonuçlarına ilişkin kararsız tutumunu sona erdirdiğini duyurdu.

Clinton bu görüşmede, yoğun hile ve usulsüzlük iddialarına rağmen, Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin 5 yıl daha bu koltukta olacağı gerçeğini kabul ettiklerini dile getirmişti.

Bu haberle ilgili bir analiz kaleme alan Richard Beeston, Washington’ın başka şansı olmadığının, seçim ikinci tura kalsa bile Karzai’nin galip geleceğinin altını çizdi.

“TALİBAN’IN İŞİNE GELECEK”

Yazar bu durumun yaratacağı olumsuzlukları ise şöyle sıraladı:

“Tüm taraflar biliyor ki Afganistan’daki isyanı bastıracak başarılı bir strateji, meşru bir hükümete dayanmak zorunda. Halka güvenlik ve hizmet sağlayan bir hükümet. Ancak Afgan hükümeti şimdiye kadar bunu yapamadı.

Kabil yönetiminin zayıf ve yolsuzluğa bulaşmış görüntüsü sürdükçe de, Taliban’ın ülkenin dört bir yanında savunuculuğunu yaptığı sistem giderek daha fazla Afgan vatandaşına çekici gelecektir.”

1496640cookie-check“ABD Karzai’ye mecbur”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.