ABD: Operasyon yerine ortak çalışma

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, PKK ile mücadelede, Irak’taki çok uluslu güçler, Irak hükümeti ve Türk hükümetinin bir araya gelerek, istihbarat paylaşmasını ve Türk halkına yönelik bu terör tehdidine ortak çalışmayla karşılık vermesini desteklediklerini söyledi.


McCormack, düzenlediği basın toplantısında, PKK üyelerinin kuzey Irak’tan Türkiye’ye girerek düzenlediği saldırılara karşılık Türkiye’nin sınır ötesi bir operasyon düzenlemesi durumunda ABD’nin buna destek verip vermeyeceği sorusunu yanıtladı.


Sözcü, sınır ötesi operasyonlarla ilgili, ”Bunun geçmişte de desteklediğimiz bir şey olduğuna inanmıyorum. Bizim desteklediğimiz, Irak’taki çok uluslu güçlerle, Irak hükümeti ve Türk hükümetinin bir araya gelerek, istihbarat değişiminde bulunması ve Türk halkına yönelik bu terör tehdidine beraberce karşılık vermeye çalışmasıdır” dedi.


”PKK’nın terörist bir örgüt olduğu konusunda daima açık konuştuklarını” kaydeden sözcü, ”PKK’yı öyle görüyoruz. Bu terör saldırılarında Türk askerlerinin hayatını kaybetmesini endişe verici olarak görüyoruz. Yapmaya çalıştığımız, bu tehdide karşılık vermeye çalışan üçlü mekanizmanın daha güçlü olmasını sağlamak. Bu konular ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın, hem Ankara’ya gittiğinde, hem de Washington’u ziyaret eden Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile konuştuğu konulardı” diye konuştu. 

1032090cookie-checkABD: Operasyon yerine ortak çalışma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.