‘ABD, İsrail’e baskı yapmalı’

The Guardian gazetesi Orta Doğu’daki çözüm çabalarında ABD’nin rolünün belirleyeci olacağına dikkat çekerek Filistinlilerin ABD’nin baskısı olmadan müzakereleri ciddiye almayacağına inandıklarını kaleme aldı.

Gazete, Amerika’nın yeni Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın şanslı bir başlangıç yaptığını, şimdiye kadar barışın Filistin’deki reformlara bağlı olduğunu öne süren Bush yönetiminin mevcut iyimserlik havasından kendine pay çıkarmaya çalıştığını yazdı.

The Guardian, ateşkes ilanının işin en kolay kısmı olduğunu, şimdiye kadar Filistinlilere baskı yaparken İsrail’in yeni Yahudi yerleşimleri inşa ederek Filistin topraklarında yayılmasına göz yummakla suçlanan Bush’un bu aşamadan sonra Şaron’a baskı yapması gerekeceğini belirtti.

Almanya’da yayımlanan Sueddeutsche gazetesi de benzer bir yorumda bulunarak “ABD’nin İsrail’e yeterince baskı yapmadığını” öne sürdü.

Gazete, “Condoleezza Rice, bölgeye ziyaretinde Filistinlilerden somut taleplerde bulundu. Ama aynı şeyi İsrail için yapmadı” diye yazdı.

1098870cookie-check‘ABD, İsrail’e baskı yapmalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.