‘ABD tavrını sürdürürse bozuşuruz’

ABD ile İran arasındaki söz düellosu Cumhurbaşkanı Hatemi’nin son açıklamalarıyla daha da kızıştı. İran’ın nükleer programını savunan Hatemi, ABD’yi ‘psikolojik savaşla’ suçladı.
 
SANTRAL SİVİL AMAÇLI

Cumhurbaşkanı Hatemi, “ABD’nin uyguladığı psikolojik savaş daha ileriye giderse, o zaman İran da tavrını değiştirebilir ve bu hiçkimsenin yararına olmaz” dedi.

Tahran’da yabancı büyükelçileri ağırlayan Cumhurbaşkanı Hatemi, İran’ın çizgi değişikliğinin ne olabileceği hakkında ayrıntıya girmedi.

İranlı lider, hiçbir İran hükümetinin barışçıl nükleer teknoloji hakkından taviz vermeyeceğini belirtti.

ABD, Tahran yönetimini askeri amaçlı uranyum zenginleştirme faaliyetleriyle suçluyor.

Son olarak Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice, İran’ın uluslararası yükümlülüklerinin farkında olduğunu ve bunlara uyması gerektiğini açıkladı.

AB  ülkeleri ile İranlı yetkililer arasında halihazırda İran’ın nükleer tesislerine ilişkin görüşmeler devam ediyor. AB, ekonomik teşvikler karşılığında İran’ın nükleer program konusunda taviz vereceği beklentisinde.

İran adına görüşmelere katılan bir yetkili, bir anlaşmaya varılamazsa İran’ın askıya aldığı uranyum zenginleştirme faaliyetlerini otomatikman yeniden başlatacağını duyurdu. (BBC)

AÇIK GAZETE: ABD Dışişleri Bakanı 10 ülkeyi İran’a karşı kulis gezisi yaptı. Bir ülkenin içişlerine karşı tehdit dolu mesajlar verdi. İran’da henüz nükleer silah olmadığını ABD de kabul ediyor… Ama bizim bildiğimiz ABD’deki nükleer silah dünyamızı yüzlerce kez yok edecek güçte… Öncelikle ABD’deki ve dünyanın 5’nci büyük nükleer silahına sahip İsrail’deki nükleer silahlar yok edilmeli…

1098990cookie-check‘ABD tavrını sürdürürse bozuşuruz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.