ABD, Türkiye ile füze savunmayı görüştü

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Geoff Morrell, Savunma Bakanı Robert Gates’in son Türkiye ziyareti sırasında, ABD’nin oluşturmak istediği füze savunma sistemi konusunda Türk yetkilileriyle görüştüğünü söyledi.


Morrell, Pentagon’daki brifinginde bu konunun Gates’in ziyareti sırasında ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine, bunun gündeme geldiğini belirtti.


Sözcü Morrell, “Size sunu söylemeliyim ki, o sırada görüşmelerin odağı, ağırlıkla kuzey Irak’taki sınır ötesi operasyon üzerineydi. Ancak füze savunma sistemi, görüşmeler sırasında, sadece Türk askeri kanadıyla değil, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de gündeme geldi, ancak o kadar büyük bir mesele değildi” dedi.
Morrell, başka ayrıntı verip veremeyeceğinin sorulması üzerine, “Bu bir görüşme konusuydu, ancak bu aşamada ayrıntılarına girmek istediğimizi sanmıyorum” diye konuştu.


“TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜZAKEREYİ SAVUNAN YOK”


Sözcü Morrell, Savunma Bakanı Gates’in, geçen haftaki basın toplantısında PKK sorununa değindiğini hatırlatarak, “Şu noktayı yinelemek istiyorum ki, bu bakanlıkta kesinlikle teröristlerle masaya oturup müzakerede bulunmayı savunan hiç kimse yok” dedi.


Morrell, “Önerilen, Türklerin karşı karşıya bulunduğu Kürt sorununu ele almada kapsamlı bir yaklaşım. Bakan ve diğer yetkililer, PKK’nın terörist devşirdiği havuzun (kitlenin) küçültülebilmesi için, daha geniş Kürt topluluğuna ulaşılması gerektiğini savundu” diye konuştu.

1056540cookie-checkABD, Türkiye ile füze savunmayı görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.