‘ABD Venezuela’da istikrarsızlık istiyor’

Chavez, “Venezuela’ya karşı yeni bir komplo kuruluyor ve bundan köpekler değil, efendileri, yani Amerika Birleşik Devletleri sorumlu. Komplonun tek sorumlusu imparatorluğun başı: Bay Tehlike. İsmini açıkça söylersek Bay George W. Bush” diye konuştu.

“Seçim darbesini altüst edeceğiz” diyen Chavez, bu yeni komploda Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) parmağı olduğuna dair elinde kanıtlar bulunduğunu söyledi.

Chavez, “Bay Bush, sizinle yine bahse girelim. Kimin daha uzun iktidarda, sizin Beyaz Saray’da, benim Miraflores’de (saray), kalacağına dair sizinle bir dolarına bahse giriyorum” diye konuştu.

Bu son komplonun kendisini devirmek amacıyla bir girişime yol açabileceğini söyleyen Chavez “Venezuelalıları ülke çapında daimi olarak harekete geçmeye çağırıyorum” dedi. Chavez, yeni bir darbe girişimine karşı askeri yetkililerden tetikte olmalarını istediğini de söyledi.

Chavez’in açıklaması öncesinde, binlerce yandaşı muhalefetin seçimden çekilmesini protesto için miting yaptı.
Venezuela’da muhalefet partileri hafta sonunda yapılacak seçimleri boykot edeceklerini açıklamışlardı.

Kamuoyu yoklamaları, Chavez yanlısı milletvekillerinin 167 üyeli Millet Meclisi’ndeki sandalye sayısının artacağını gösteriyor.

1119460cookie-check‘ABD Venezuela’da istikrarsızlık istiyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.