ABD, Wolfowitz’i gözden çıkardı…

Wolfowitz 2005’te Dünya Bankası başkanı olmuştu. Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, ancak bu hataların Wolfowitz’in görevden alınmasını gerektirecek kadar ciddi olmadığını söyledi.

Snow’un bu açıklaması Dünya Bankası Genel Kurulu’nun Wolfowitz’in geleceğini el alacağı toplantısından birkaç saat önce geldi. Bu arada, Dünya Bankası’nca oluşturulan özel kurul, Wolfowitz’in bankanın etik kurallarını ihlal ettiği sonucuna vardı. Konuyla ilgili açıklama, açık ve sert ifadeler içeriyordu.

‘Çıkar çatışması’ yaratıldığını belirten kurul, bunun hem bankanın ilkelerine, hem de Wolfowitz’in sözleşmesinin hükümlerine aykırı olduğunu bildirdi.

Açıklamada, Dünya Bankası’nda halen bir liderlik krizi olduğu vurgulandı, kurumun hem etkinliğinin azaldığı hem de yıprandığı belirtildi. Yöneticiler, Dünya Bankası Yönetim Kurulu’nun 24 üyesinin, Wolfowitz’in hala etkin bir lider kabul edilip edilemeyeceğini değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Wolfowitz’i görevden alma yetkisi bulunan Dünya Bankası Yönetim Kurulu’nun nihai kararını birkaç gün içinde açıklaması bekleniyor.  

 

1151010cookie-checkABD, Wolfowitz’i gözden çıkardı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.