ABD zulmüne Taksim protestosu

Beyoğlu’ndaki Galatasaray Lisesi önünde toplanan Küresel BAK üyesi grup adına bir basın açıklaması yapan tiyatro sanatçısı Görkem Yeldan, ABD’nin Irak’a askeri müdahalesinin üzerinden 5 yıl geçtiğini hatırlattı.


Irak’ta çoğu kadın, yaşlı, çocuk ve tümü yoksul bir milyondan fazla sivilin öldüğünü ifade eden Yeldan, şöyle konuştu:


”Artık tüm dünya biliyor ki, ABD Irak’ta ne teröre karşı mücadele ediyor, ne de demokrasi ve özgürlükler için. ABD, Irak’ta petrol için savaşıyor, şirket karları için savaşıyor, enerji kaynaklarını denetlemek için savaşıyor, dünya hegemonyası için savaşıyor. Bu yüzden bir milyondan daha fazla insanı öldürürken, Irak petrollerini BP ve Shell gibi petrol devlerine 30 yıllığına kiralama yasasını çıkartıyor.”


ABD’nin Irak operasyonu sırasındaki savaş suçlarını kanıtlayan birçok haberin basında yer aldığı ifade eden Yeldan, ”ABD ordusunun yanlışlıkla öldürdüğünü iddia ettiği 17 bin insan var. 17 bin kişiyi yanlışlıkla öldürmüşler. Bir kitle katliamını yanlışlıkla gerçekleştirmişler. Ortada yanlışlık yok, ortada bir işgal var. Ortada yalanlarla gerçekleştirilen bir işgali devam ettirmek için işlenen insanlık ve savaş suçları var” diye konuştu.


Guantanamo kampında mahkumların giydiği turuncu tulumların bir benzerini giyen, yüzlerine gaz maskesi takan ve ellerini zincirleyerek ”Guantanamo’yu canlandıran” 2 kişinin de aralarında bulunduğu grup, açıklamanın ardından dağıldı.


Öte yandan, Küresel BAK’ın 15 Mart cumartesi günü Kadıköy İskele Meydanı’nda ”5 Yıllık İşgale Son” mitingi gerçekleştireceği bildirildi.

1056530cookie-checkABD zulmüne Taksim protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.