ABD’ciliğin de bu kadarına da ‘pes’

Polonya’da hukukun üstünlüğü ve hukuk önünde herkesin eşitliği ilkesi “ulusal çıkarlar” gereği istisnaya uğradı… Cumhurbaşkanı CIA ajanı vatandaşına, ABD’ye gidiş izni verdi…

Askeri Mahkeme tarafından yargılanan emekli Albay SZ.’nin, 1993 ve 1996 yıllarında  Polonya Askeri İstihbarat Dinleme Servisi’ndeki yurtdışı görevi sırasında, 3 yıl boyunca gizli askeri bilgi ve belgeleri ABD gizli servisi CIA’ya sızdırmakla suçlandı.

Yaklaşık iki yıl süren yargı süreci sonunda  emekli Askeri İstihbarat Albay’ı SZ, CIA’ya ajanlık yaptığı kanıtlandı ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD ve Polonya ilişkilerine zarar verilmemesi açısından Askeri Mahkeme tarafından gizli yürütülen duruşma daha sonra basına sızarak açıklanmak zorunda kalındı.

Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasniewski, emekli Albay SZ’nin, ülkeyi terk etmesi konusunda kendisine izin verdiği de ajanslara düşen son dakika haberleri arasında yer aldı.

FOTOĞRAF: Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasniewski

AÇIK GAZETE:  Polonya ne yazık ki ulusal yazgısını ABD dostluğuna bağladı. Bunda Polonya’nın katolikliği, Katoliklerin ruhani lideri Papa II John Paul’un Polonyalı olması ve anti-komünist blokta ABD ve Papa’nın tarihsel işbirliği de rol oynamaktadır.

Polonya Cumhurbaşkanı geçen haftalarda ABD gezisinden 100 milyon dolar yardım alarak dönünce, hükümeti de Irak’taki 2 bin 400 askerini geri çekmek istediklerine ilişkin açıklamalarında ‘U’ dönüşü yapmıştı. ABD 100 milyondan vazgeçince de Polonya, askerlerini çekeceğini ilan ediverdi…

Polonya’da Rusya’nın dış politikası cesurca eleştirilirken, ajan örneğinde olduğu gibi  ABD’ye karşı kişiliksiz bir politika güdülmektedir.

Oysa Nazizm’den çeken Polonya, ABD’ye karşı yoğurdu üflemeli…

1101400cookie-checkABD’ciliğin de bu kadarına da ‘pes’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.