ABD’de internet’ten hayvan katilliği

Sunday Telegraph ‘tayer alan “Avcılar internet üzerinden canlı hayvan avı için kuyruğa girdi”  başlıklı habere göre internet üzerinden canlı hayvan avı şöyle işliyor:

“Sistemin kurucusu Texaslı bir çiftlik sahibi olan John Lockwood. Arazisinde geyik, antilop, ceylan gibi hayvanlar besliyor. Arazinin bir noktasında ise kamerası da bulunan, bilgisayar kontrolünde bir av tüfeği bulunuyor. Dünyanın dört bir yanından internet kullanıcıları, işte bu bağlantı sayesinde, hayvanları kendi ekranlarından takip edebiliyor. Hazır olduklarında ise binlerce kilometre ötedeki tüfeği ateşlemeleri için ‘mouse’larının sol tuşuna dokunmaları yeterli oluyor.”

Sistemin, engelli olduğu için eve hapis olmuş ya da av yasağı bulunan ülkelerde yaşayan avcılar için tasarlandığı belirtildi. Üyelikle işleyen sistemin aylık ücreti 15 dolar, bir saatlik av bedeli ise 150 dolar. dolayında

John Lockwood’un başlattığı uygulama ABD’de tepki çekmekte gecikmemiş. Eyalet meclisleri internet üzerinden avlanmayı yasaklamaya hazırlanırken, avcılık kuruluşları da uygulamanın derhal engellenmesini isteyerek tepkilerini dile getirdi.

1101350cookie-checkABD’de internet’ten hayvan katilliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.