ABD’de kısıtlamalara tepki büyük çünkü…

ABD’nin çeşitli eyaletlerinde geçen haftadan bu yana sokağa çıkma kısıtlamalarını protesto etmek için yüzlerce kişi bir araya gelerek sokaklara çıkıyor, gösteriler düzenliyor.

Koronavirüs salgını sırasında sosyal mesafe kuralları koyulurken ve birçok ülkede 10’dan fazla insanın bir araya gelmesi yasakken, yüzlerce kişinin maskesiz olarak toplanması ve yakın mesafede slogan atması, ABD’li yetkilileri alarma geçirdi.

BBC’nin Kuzey Amerika muhabiri Aleem Maqbool, buitirazların sebebini araştırdı.

Washington eyaletindeki protesto gösterilerinin organizatörü olan Tyler Miller, BBC’ye yaptığı açıklamada “Bize göre eyaletin valisi kendisine tanınan anayasal hakların ötesine giderek evde kalma ve bazı iş yerlerini kapatma kararı verdi.” dedi.

Mart ayı ortasında Washington eyaletinin valisi Jay Inslee olağanüstü hal ilan ederek restoranlarla barları kapatmıştı. Kalabalık toplanmalar da yasaklanmıştı.

Ancak Miller’a göre bu olağanüstü hal ilanı, anayasaya aykırı:

“Bu kararı protesto ediyor olmam, kalabalık toplanmaların yapılmasının iyi bi fikir olduğunu düşündüğüm anlamına gelmiyor. Ben sadece eyalet valilerinin bu yasakları ilan etme yetkisi olmadığına inanıyorum.”

2410470cookie-checkABD’de kısıtlamalara tepki büyük çünkü…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.