ABD’de üniversitede saldırı: 33 ölü

Polis müdürü Wendell Flinchum, önce yaklaşık 900 öğrencinin kaldığı bir yurtta, 2 saat sonra da mühendislik ve bilim fakültesinde silahlı bir kişinin düzenlediği saldırıların paniğe neden olduğunu, yaralanmaların bir kısmının saldırganın kurşunuyla, diğerlerinin ise kaçmaya çalışırken ya da camdan atlamaları sırasında meydana geldiğini söyledi.

Flinchum, olay sırasında kendisini öldüren saldırgan hakkında ”Size söyleyebileceğim tek şey, erkek olduğu” dedi, saldırganın milliyeti ya da yaşı gibi konularda bilgi vermedi.

Üniversite rektörü Charles Steger ise, saldırganın üzerinde herhangi bir kimlik olmadığını, kimliğini teşhis çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Öğrencileri ise, son birkaç haftadır kampüse birçok bomba tehdidinde bulunulduğunu, bu tehditlerden 2’sinde saldırının olduğu mühendislik fakültesinin yer aldığını bildirdi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü de, saldırının bir terörizmle bağlantısı olduğuna dair işaret bulunmadığını, ancak soruşturmada bu olasılığın da ele alındığını söyledi. Yaklaşık 26 bin öğrencinin eğitim gördüğü 1000 hektarlık bir alan üzerine kurulu 100 binanın bulunduğu Virginia Tech Üniversitesi’nde, kanlı saldırının ardından dersler 2 gün tatil edildi.

1149710cookie-checkABD’de üniversitede saldırı: 33 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.