“AB’den çıkmalı mı?” tartışmaları kızıştı…

Birleşik Krallık’ın AB üyesi olarak kalıp kalmayacağının oylanacağı gelecek haftaki referandum öncesi, basında bu konudaki haber ve yorumlara geniş yer buluyor.

Guardian’ın manşetindeyse Maliye Bakanı George Osborne’un bugün yapacağı “AB’den çıkma yönünde oy kullanırsanız 30 milyar sterlinlik vergi artışı ve kesintilerle yüzleşeceksiniz” uyarısı yer alıyor. Osborne’un gelir vergisiyle alkol ve petrol ürünlerine konulan vergilerde büyük artışa gidileceğini, ayrıca sağlık, eğitim ve savunma da büyük kesintilerin gündeme geleceğini söyleyeceği belirtiliyor.

Osborne’un “AB’den ayrılma kampanyasını yürütenlerin inanmanızı istediği gibi üyelikten ayrılırsak, kamu hizmetlerine yatırılacak ortaya kamu hizmetlerine yatırılacak para çıkması bir yana, ayrılırsak çok daha az para olacak, milyarlarca sterlin daha az” diyecek.

‘2019’da birlikten çıkar’

Financial Times’a konuşan AB’den ayrılma yanlısı siyasetçilerden Parlamento Başkanı Chris Grayling ise, referandumdan ayrılma kararı çıkarsa Birleşik Krallık’ın 2019 itibariyle birlikten tamamen çıkabileceğini söylüyor. Grayling AB yargıçlarının İngiltere hukuku üzerindeki rollerinin hemen kısıtlanabileceğini ayrıca bu tarihten önce AB vatandaşlarının serbest dolaşımını engelleyecek yasal düzenlemelerin yapılabileceğini de vurguluyor.

1489560cookie-check“AB’den çıkmalı mı?” tartışmaları kızıştı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.