ABD’nin manipule haberlerine doğrulama

Iraklı bir kadın gazeteci, iddiayı doğrularken, ”Amerikan askerleri, insani yardım dağıtımlarını veya inşaat çalışmalarını yerinde görmemizi ister, sonra da bizlerden olumlu haberler yazmamızı beklerlerdi” dedi.


Kimliğini açıklamayan kadın gazeteci, ”Olumlu haberler için 50 doları geçmeyen küçük paralar da teklif ederlerdi” diye konuştu.


Amerikan subaylarının kurduğu Bağdat basın merkezinde üç ay çalışmış olan gazeteci, ”Kendi hazırlayıp yazdıkları bazı yorumların yayınlanması karşılığında da bize para veriyorlardı. İşin içinde fotoğraf da varsa ödenen para artıyordu” dedi. ”Üç ay sonra oradan ayrıldım” diyen gazeteci, ”Bu hem komik, hem de gazetecilik ahlakına aykırıydı” ifadesini kullandı.


Bağdat’ta çıkan gazetelerin birinde görev yapan bir muhabir de bu konunun bilinen bir şey olduğunu söyledi.


”Bazı meslektaşlarımızın Amerikan askerleriyle işbirliğini biliyoruz” diyen Iraklı muhabir, kendisinin böyle bir şeyi kabul etmediğini söyledi. Iraklı muhabir, ”Bunlar gazetecilerin önüne atılan yem. Profesyonel gazeteci bu tuzaklara düşmez” dedi.


Los Angeles gazetesi, Amerikan ordusunun, subayların kaleme aldığı ya da aldırdığı haber veya yorumları para karşılığında Iraklı gazetecilere yayımlattığını yazmıştı.

684560cookie-checkABD’nin manipule haberlerine doğrulama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.