‘Ağca ile suçlular ödüllendirildi’

Abakay, yaptığı yazılı açıklamada, gazeteci-yazar Abdi İpekçi’nin katili olarak hüküm giyen ve cezasını çekmekte olan Ağca’nın, ”birtakım masa başı hesaplarıyla serbest bırakılmasının önüne geçilmesi gerektiğini” belirtti. Abakay, bu konunun yalnızca İpekçi ailesinin sorunu değil, başta basın dünyası olmak üzere adaletten yana olan herkesin sorunu olduğunu kaydetti.


“Türkiye’de karanlık bir döneme damgasını vuran örgütlü terörün yaratıcılarının tetikçilerinden biri olan Ağca’nın serbest bırakılması, suçlunun ödüllendirilmesi, mağdurların cezalandırılmasıdır” görüşünü dile getiren Abakay, açıklamasında şunları kaydetti:


“Bu olay ülkemizde adalet ve yargı için önemli bir sınav niteliğindedir. Adalet Bakanımız bu olaya el koyarak, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğü ilkesini yok eden masa başı oyunlarını bozmalıdır. Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Ağca’nın cezasını bakan olduğu sırada hesapladıklarını, cezasının 2012’de dolacağını söylemektedir. Bu adalete olan güveni sıfıra indirir, suçluların hukuka egemen kurumlarca nasıl korunduğunu ortaya koyar. Adaletin, kişilere ve iktidara göre nasıl değiştirilebileceğini gösterir.”


TAHLİYEYE YARGITAY İNCELEMESİ 
Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Mehmet Ali Ağca’nın tahliyesi ile ilgili olarak, ”Konunun bütün yönleriyle ve bütün mevzuat açısından, İnfaz Hukuku ile ilgili değerlendirilmesi ve yazılı emir yoluyla Yargıtay incelemesine gönderileceğini belirtmek istiyorum” dedi.


Mehmet Ali Ağca’nın tahliyesine ilişkin süreç hakkında ayrıntılı bilgi veren Bakan Çiçek, konunun hassasiyetinin bilindiğine işaret ederek, şunları söyledi:


”Türkiye’de başkalarına örnek olması açısından da konunun bir defa daha incelenmesi gerektiği söz konusu olacaksa da, ben hiçbir mahsur görmüyorum. İç hukukumuz bakımından geriye bir tek kanun yolu vardır. Çünkü müdahil vekili itirazda bulunmuş, itirazı reddedilmiş. Dolayısıyla geriye; olayın karmaşıklığı nedeniyle, yurtdışındaki geçtiği sürenin yeni baştan hesaplanması, Türkiye’deki tüm dosyalar ve aradan geçen süre içerisindeki değişiklikler de hesaba katılarak bir defa daha bu hesaplamanın mevzuat açısından, yattığı süreler açısından şahsen gözden geçirilmesinde Adalet Bakanı olarak elimde bir tek imkan var, o da yazılı emir yoluna gitmektir.”


İRTİBAT KESİLDİ
Ağca, sivil otomobille geldiği GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nden, yapılan işlemin ardından gizlice çıktı. Ağca’nın nereye gittiğine ilişkin bilgi alınamazken, avukatıyla da telefon irtibatı kurulamadı.
 

1027700cookie-check‘Ağca ile suçlular ödüllendirildi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.