Ağca, yeniden Kartal Cezaevi’nde…

Ağca, Kartal Adliyesi’nde İnfaz Savcılığı’ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Kartal H Tipi Cezaevi’ne götürüldü. Ağca, burada cezaevi görevlilerine teslim edildi.


Kartal’da gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Ağca, bir süre burada kaldı. Daha sonra Adli Tıp Kurumu’na götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet Ali Ağca, savcılığın talimatı doğrultusunda Kartal Adliyesi’nin Cevizli’deki binasına, ardından da rutin işlemleri tamamlanarak Kartal H Tipi Cezaevi’ne gönderildi.


Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin hakkındaki tahliye kararını bozmasının ardından, İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce Uğur Mumcu Mahallesi’nde gözaltına alınan Ağca, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne alınan Ağca’nın, basın mensuplarının görüntü aldığı sırada, ”Ben mesihim, I’am not god (Ben Tanrı değilim)” dediği duyuldu.
Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki bir evde gözaltına alınan Mehmet Ali Ağca’nın, polise direnç göstermediği öğrenildi.


”POLİS AĞCA’YI SERİ ŞEKİLDE YAKALADI”


İstanbul Valisi Güler, Ağca’nın yakalanmasına ilişkin, ”Bu konuda İstanbul polisi en seri şekilde yakalama emrini yerine getirmiştir” dedi.


Güler, ”Ağca takip ediliyor muydu?” şeklindeki bir soruya ”Takip edilme meselesi Anayasa’nın ve ilgili kanunların, ancak açıkça adli mercinin vereceği emirle söz konusu. Kimse kimseyi bir yargı kararı olmadan takip edemez, bu anlamda da bir takibat yoktu”yanıtını verdi.


Ağca’nın kimin evinde yakalandığına ilişkin bir soruya da Güler,”Kartal’da herhalde misafirlikte bulunduğunu tahmin ettiğimiz bir evde yakalandı. Evdeki kişiler ise özel hayatın dokunulmazlığı ile ilgili bir konudur. Kimdi ya da evde ne yapılıyordu bilemem” yanıtını verdi.


”BAKANLIK ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI”


Başbakan Erdoğan, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin, Ağca’nın tahliye kararını bozması ve yakalanması konusunda, ”Adalet Bakanlığı üzerine düşen görevi yerine getirdi. Yargı aynı
şekilde ve emniyet teşkilatı aynı şekilde. Çıkarılmış olan müzekkereyi yürürlüğe koydu ”dedi.
 
TAHLİYE KARARI BOZULDU


Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Mehmet Ali Ağca’nın tahliyesine ilişkin kararı bozdu.
Kararda, ”Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istemi yerinde görüldüğünden, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 309. maddesi uyarınca, Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının bozulmasına, diğer işlemlerin yapılması için dosyanın mahkemesine gönderilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi” denildi.


Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Mehmet Ali Ağca’nın Papa’ya suikast girişiminden dolayı İtalya’da gözaltı, gözlem altı, tutukluluk ve hükümlülükte geçen süresinin, Türkiye’de işlediği suçlardan aldığı cezalardan düşülmesinin yasal dayanağı bulunmadığını belirtti.


KARAR, KARTAL BAŞSAVCILIĞI’NA FAKSLANDI


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, Mehmet Ali Ağca’nın tahliyesinin bozulmasına ilişkin kararın, Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’na faksla bildirildiğini açıkladı.

1027920cookie-checkAğca, yeniden Kartal Cezaevi’nde…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.