Aday adayı enflasyonu

Sadece AKP için,  25–42 ve hatta daha fazla aday adayından söz edilmektedir. Bir parti için bu kadar aday ortaya çıkması ilginçliği yanında, diğer partilerden aday adaylarından henüz söz edilmemesi ayrı bir gariplik olarak ortaya çıkmaktadır.
    
AKP için ortaya çıkan bu aday yoğunlaşmasını, vatandaşın bu partiye yönelmesi olarak anlamak ve bunu sadece bu şekilde anlamak ne kadar doğru olur?
    
Peki, yine bu kadar aday adayı olayını, insanımızın siyasete ısınıyor olması veyahut vatandaşa hizmet aşkıyla yananların artmaya başladığı manasında anlamak ta sizce ne kadar yerindedir?
    
Vatandaşlar bu aday adayı enflasyonunun sebebini çözememiştir. Aslında biz dahi tam anlamamışızdır.
    
Bu kadar aday adayı için sevinmek lazım, üzülmek mi lazım karar veremiyoruz.
    
“Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar” deyip bu konuyu kapatalım mı?
 Konuştuğum bazı vatandaşlar,  bu işin biraz da sulandırıldığı kanaati taşıyorlar. Acaba, onlar mı haklı?
    
Tecrübeli ve eski bir siyasetçi de bir başka şekilde değerlendirme yapıyor: “ Siyaset, uzun nefes gerektiren bir uzun maratondur. Hatta eskiden usta – çırak ilişkisi bile vardı. Öyle, akşamdan sabaha aday olunmazdı. Hatta “pat” diye ortaya çıkmak ta olmazdı. Geçmiş dönemlerden biliyorum ki; siyasete aşağıdan başlayıp yukarılara kendi becerisiyle çıkanlar bir göreve seçildikten sonra başarılı olabilmiştir. Çünkü, bu gibilerin alt yapısı vardı. Siyasette, geçmişi olmadan seçilenler de olmuştur. Fakat onlar, işi ve çevreyi öğreninceye kadar dönemleri bitmiş ve de hiçbir hizmet yapamamışlardır. Bu arada, dışardan gelip aday adayı olanları da anlamakta zorlanıyorum. Kısacası, ben şunu biliyorum; siyaset hizmet aracı olmalıdır. Birilerinin sıçrama tahtası yapılmamalıdır. Bu yolda, hiç olmazsa birkaç ayakkabı yıpratmayanların,  ne demeye ya da neye güvenerek görev istediklerini kendilerine sormalıdırlar.”
    
Benim aday adaylarına söyleyecek sözüm yok. Ancak, görevimiz gereği,  olayı birkaç farklı pencereden göstermek zorundayız.
    
Olayları, vatandaşın objektifinden görebilmek önemlidir.
Sonuçta, seçimi o yapacak ya…

699910cookie-checkAday adayı enflasyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.