İADD 8 Mart’ı söyleşiyle kutladı

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Dünya Emekçi Kadınlar Günü 11 Mart günü Londra Azerbaijan House’ta ‘Şiddet Kültürü, İnsan Hakları İhlalleri ve Kadın’ başlıklı bir söyleşi düzenledi. Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett’ın yönettiği söyleşiye konuşmacı olarak Dr Donat Bayer katıldı.

Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün doğuşunu anlatarak Türkiye’de olduğu gibi insan hakları ihlallerinin yaşandığı ülkelerde kadına yönelik şiddetin de yaygın olduğunu savundu. Baskett “Burada herkese, özellikle sanatçılara görev düşmektedir. Medya görevi en büyük kesimdir ama maalesef medyanın ihaneti yaygındır” dedi.

Dr. Donat Bayer ise konuşmasına Türk popüler müziğinin tarihi boyunca nasıl sürekli devlet ve medya tarafından müdaheleye uğradığını belirterek, Türkiye’de kadın hakları ve aile içi çocuk cinsel tacizi konularının üzerinde durdu.

BAŞKANIN AÇILIŞ KONUŞMASI

İngiltere ADD Başkanı Jale Özer yaptığı açılış konuşmasına 2013 yılında Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ülkemizde yine kadınlara, şiddet ve taciz olaylarının arttığı, kadın erkek eşitliği arasındaki uçurumun gittikçe büyüdüğü bir dönemde giriyoruz diyerek başladı.

Özer konuşması sırasında eğitimde 4+4+4 sisteminin başlamasının kız çocuklarının aydınlanma yollarını nasıl kestiği üzerinde durdu. Sözlerine ‘bu karanlık tablolar sizi umutsuzluğa götürmesin, çünkü bu ülke kurtuluş Savaşı’nda Kara Fatmalar, Şerife Bacılar, Nene Hatunlar ve ismini sayamadığımız nice kahramanlar yetiştirmiştir’ diye devam etti. Özer sözlerini yıllarca gerek yurt içinde gerekse yurt dışında aydınlanma yolunda verdiği mücadelelerle sayısız aydın talebe yetiştirmiş, ödün vermeden Atatürk ilke ve devrimlerini savunmuş Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett’a aydın bir Cumhuriyet kadını olarak ülkesine verdiği hizmetlerden dolayı İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından verilen plaketi sunarak tamamladı.

FOTOĞRAF: Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett ve İngiltere ADD Başkanı Jale Özer

847290cookie-checkİADD 8 Mart’ı söyleşiyle kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.