İADD, Gezi Parkı Direnişi’ni tartıştı

Toplantıyı İADD Başkanı Jale Özer , “halkımız, islamcı faşizmin ağır baskılarına karşı tüm Türkiye çapında ayağa kalkmıştır ve büyük bir azimle direniyor…özgürlük istiyor, demokrasi istiyor… biz bu haklı isyanı başından beri bütün gücümüzle destekledik, destekliyoruz” diyerek açtı. Ve de devamla, “burada bugün bu birbuçuk aydır süren muhteşem olayı hem analiz edeceğiz ve hem de daha iyi yapabilmek için bize düşen görevleri belirleyeceğiz…” diye sürdürdü.

Ardından ilk söz direnişin ilk günlerinde eyleme Taksim Parkı’nda katılan gençlerimizden Merve Hanıma verildi. Genç Merve, kısaca, “Bu diktatör, faşist yönetimi istemiyoruz. Taksim’de eyleme katılan genç arkadaşlarım da böyle istiyor. İnsanca, özgürce yaşamak istiyoruz. Polis canice saldırıyor. Hükümet suç işleyen, cinayet işleyen polisleri koruyor…Direniyoruz, direneceğiz. Kimse bu hükümet gitmeden direnişin biteceğini düşünmesin. Devem edecek, devam edeceğiz…”
Sonra Yazar Abdullah Nihat Yılmaz, Film yönetmeni Fuat Kavur, Prof. Ahmet Süerdem, iş dünyasından genç yönetici İrem Hanım, sosyolog Semra Eren Nijhar, CHP Dayanışmadan Aşkar Yılmaz, TGB İngiltere Başkanı Musa Ballıkaya …söz aldılar. Sonra yerlerinden konuşanlar oldu. Tek, tek ve gruplar halinde. Hemen herkes , kısa, uzun konuştu. Fikir belirtti, mücadeleye el verdi, gönül ve güç kattı. Ortak nokta hükümetin sandıkta yenilmesini sağlamaktı. Seçim barajının kaldırılması, seçim yasasının değiştirilmesi, oy hırsızlığının sona erdirilmesi, sandıkların korunması… Faşizmin yenilmesi idi. Türkiye’nin barışçı, demokratik yöntemlerle feraha kavuşması idi konuşmaların özeti: Özgürlük ve demokrasi…

Toplantı saat 11’de başladı ve üçte sona erdi.

848680cookie-checkİADD, Gezi Parkı Direnişi’ni tartıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.