“Adeta şah damarımızı kestiler”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız İmam Hatip Lisesi’nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, okulun arazisi üzerinden yıpratılmaya çalışıldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Meseleyi Meclis gündemine taşıyanların utanç günüdür. Onların karakterinde utanma duygusu yok. Onlar bizim muhatabımız değil, muhatabımız buradaki pırıl pırıl gençlerimizdir. Türkiye’de mücadele etmeden bir çakıl taşının yerini değiştirmek mümkün değil.
Bugüne kadar hangi eseri ülkeye kazandırdıysak, hangi hizmeti milletimizin istifadesine sunduysak hepsini de birilerine rağmen yaptık. Birilerine rağmen netice aldık. Hep engellemeye çalıştılar ama biz tereddüt etmedik, inandık, azmettik, üstüne üstüne gittik ve neticeyi aldık.

Türkiye, ülkenin ihtiyaçlarıyla ve eğitimin gerekleriyle hiçbir şekilde uyuşmayan bir 8 yıllık kesintisiz eğitim garabetini yaşadı. (Tabii bunları belki sizler hatırlamıyorsunuz ama dinlediniz büyüklerinizden). O ne büyük garabetti. Adeta şah damarımızı kestiler. Şah damarı kesilen bir insan yaşayabilir mi? Yaşayamaz. Nesli o hale düşürdüler.
O zaman 600 bin imam hatip öğrencisi vardı bir anda bu sayı nereye düştü 60 bine düştü. Sabır, sabır, sabır… ‘Men sabera zafera’… Hamdolsun sabrın neticesinde bakın şu anda imam hatiplerde okuyan öğrenci sayısı 1 milyon 200 binin üzerine çıktı.
Bariyer oluşturular. Biz de çocuklarımızı yurtdışında okuttuk. Biz diyoruz ki, niye bu çocukların ayaklarına pranga taktınız. Adeta zincirlere bağlamayın.
Sırf imam hatip okullarını bitirmek için yok etmek için tüm eğitim sistemini adeta felç ettiler. İmam hatip okullarında milli ve manevi değerlerine bağlı, bu ülkenin tarihiyle kültürüyle yoğrulmuş nesiller yetişmesinden rahatsız olanlar, meseleyi nereye getirdiler hatırlayın, ‘bir imam müezzin ihtiyacı’ parantezine sıkıştırmak istediler.

‘Türkiye’nin bu kadar imama ihtiyacı yok’ dediler, ‘Bu kadar müezzine ihtiyacı yok’ dediler. Bu okulların hedefi sadece imam ve müezzin yetiştirmek değil ki.
Ortaokul ve liselerde başörtüsü yasağına son vererek kız evlatlarımızın üzerindeki baskıyı kaldırdık. Çok enteresan, düşünebiliyor musunuz imam hatip liselerinde dahi kızların başörtüsüyle uğraştılar. Bunları yaşarken tabii ki çok çok üzgündük ama dedik ki sabır…. ‘Sabrın sonu selamettir’ dedik…
Sabrettik ama hamdolsun hepsi oldu, herkes inandığı gibi yaşama hakkına kavuştu. Her yerde. Okullarımızda da devlet dairelerinde de. Buralara kolay gelinmedi, sabırla gelindi. Nasıl ki insanımız başını açma hürriyetine sahipse başını örtmek isteyen de örtme hürriyetine sahiptir.
Benim başı açık kardeşim de başı örtülü kardeşim de bir vatandaşım olarak kendilerine hizmet vermede ayrımcılık yapmamam gereken bir sorumluluğum var. Bugüne kadar bunu yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Onun için de talebe bağlı olarak serbest kıyafet uygulamasını okullarımızda başlattık.

1465370cookie-check“Adeta şah damarımızı kestiler”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.