‘Adil ticaret’ dönme dolapta

Yılın en uzun günü olan 21 Haziran günü, Thames kıyısındaki, “London Eye” olarak bilinen dev dönme dolabın üzerinde bulunan 32 adet kapsülün her birinde ayrı bir etkinlik düzenlenecek.

Etkinlik, üçüncü dünyada yoksulluğun ve geri kalmışlığın en temel nedenlerinden biri olan, özgür ve adil ticaret ilişkilerinin yoksunluğu ve bunun başlıca sorumlularının, ABD etkinliğindeki Dünya Ticaret Örgütünün (WTO) olduğunu bilince çıkarmak amacıyla örgütlendi.

Adil ticareti savunan çay ve kahve ithalatçılarının kuruluşu olan “Café Direct” tarafından örgütlenen etkinliğe, Blur and Gorillaz’dan Damon Albarn, şarkıçı Beth Orton, Turin Brakes, komedyen Arthur Smith ve Ulusal ve Kraliyet Tiyatrosundan oyuncular, Underworld dans grubundan hip hop sanatçılar, Jonzi D ve Karl Hyde da katılacak. Ayrıca çeşitli İngiliz ve Afrikalı oyun yazarlarının tiyatroları ilk defa ‘London Eye’ın kapsüllerinde sahnelenecek.

Her kapsüle girecek kişi sayısı 20 kişiyle sınırlanmış. 21 sterlin ödeyip, 32 kapsülde yer bulabilen izleyiciler, daha önceden hangi performansın yer alacağını bilmeyecek.

Kuruluşun Pazarlama Müdürü Sylvie Barr, “Yoksulluğu Tarihe Gömün” kampanyası çerçevesinde, odak noktasının Afrika ve G8 toplantısı olacağını ve ilk defa “Borçları Silin” ve “Adil Ticaret” kampanyalarının birleştirildiğini belirtti.

“Café Direct” daha önce de, Edinburgh ve Brighton’da aynı amaçla, asansörlerde çeşitli etkinlikler düzenlemişti.

1106340cookie-check‘Adil ticaret’ dönme dolapta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.