Af Örgütü’nden Türkiye için acil eylem!

Uluslararası Af Örgütü, ‘Türkiye’de basına yönelik ağır baskı’ başlıklı bir acil eylem başlattı.

Eylem kapsamında yetkililerden, keyfi bir şekilde yargılama öncesi tutuklanan gazetecilerin derhal serbest bırakılması ve güvenilir kanıtlar sunulmadığı takdirde gazetecilere yönelik tüm suçların düşürülmesi isteniyor.

Acil eylemin talepleri arasında, gazetecileri tutuklamak için uydurma terörizm suçlamalarını kullanmaya son verilmesi, 668 ve 675 sayılı KHK’ların kaldırılması, keyfi şekilde kapatılan basın organlarının tekrar çalışmaya başlamasının sağlanması yer alıyor.

Uluslararası Af Örgütü’ne göre 15 Temmuz darbe girişiminden ve 21 Temmuz’da OHAL ilan edilmesinden bu yana yargılanmak üzere en az 112 gazeteci ve medya çalışanı tutuklu, yine aynı dönemde toplam 169 medya organı kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile kapatıldı.

4 Kasım’da Cumhuriyet gazetesinden dokuz gazeteci ve yöneticinin yargılanmak üzere tutuklandığına da değinen Uluslararası Af Örgütü, onlarca muhalif basın organında çalışan diğer gazeteci ve medya çalışanları gibi Cumhuriyet’teki gazeteci ve yöneticilerin de uydurma terörizm suçlamalarıyla karşı karşıya bulunduğunu ifade etti.

Uluslararası Af Örgütü, başlattığı acil eylem çerçevesinde tüm insan hakları destekçilerini imza vermeye çağırıyor.

Aşağıdaki linkteki izma kampanyasına katılabilirsiniz.
http://acileylem.org.tr/eylem/tuerkiyede-basina-yoenelik-agir-baski

 

2027530cookie-checkAf Örgütü’nden Türkiye için acil eylem!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.