AFERİN: Ayağını yorganına göre uzatacaksın!

İngiltere Krallığı’nın Başkenti Londra’daki Kanada Büyükelçiliği derhal emlakçıya verildi, emlakçı ¨500 milyondan aşağı kurtarmaz, cillop gibi bina, krallara layık!¨ diye ilan verdi.

Daha önce ABD’nin elinde bulunup, 1960 yılında masrafıyla baş edemiyoruz diye Kanadalılara satılan bina Londra’nın MacDonalds Evi diye biliniyor. Kanada tarafı bu binayı alınca, güya Amerikan abilerine caka satmış, ¨Sizin baş edemediğiniz binayı işte biz aldık, bakın da görün¨ diye hava atmıştı. Ancak yıllardan beri gerçekten sağı solu habire bakım isteyen bina en sonunda Kanada’ya dert olmaya başladı.

Gayet gösterişli, bol miktarda odası, yeteri kadar ofisleri olan binaya henüz alıcı çıkmadı. Alıcı olmaya meraklısının fiyat kırmak için teklif vermediğini anlayan emlakçı ise ¨Bu bina havada karada 600 Milyon Dolar eder, fakat Kanada hükümeti tevazu gösterdi, fiyat kırdı, şimdilik 500 istiyor, daha aşağısı hayatta kurtarmaz!¨ dedi.

İçersinde en az 250 kişinin, memur ve çalışanın barınıp iş görebildiği devâsa malikâne satılırsa Londralı açıkgöz emlakçı bu işten yüzde 7 komisyon alacak. Bu paranın dahi büyük olduğunu gören alıcılar, komisyoncular, hanutçular ve fırsatçılar bugünlerde Kanada Büyükelçiliği civarında fink atıyor.

1547250cookie-checkAFERİN: Ayağını yorganına göre uzatacaksın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.