Afganistan, işgalcileri zorluyor…

Vali Abdülhakim Tanival’in, ülkenin güneydoğusundaki eyaletin başkenti Gardez’de bulunan evinin yakınında düzenlenen intihar saldırısında 3 kişinin de yaralandığı, ölenlerin birinin valinin şoförü olduğu kaydedildi.

Vücuduna bombalar saran saldırganın, Vali Tanival’ın bulunduğu aracı havaya uçurduğu belirtildi.

94 TALİBAN MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ  
 
Öte yandan Afganistan’daki NATO güçlerinin düzenlediği operasyonda 94 Taliban militanının öldürüldüğü bildirildi.

NATO’dan yapılan açıklamada, Kandahar yakınlarındaki Pencvayi ve Zari bölgelerinde dün gece başlayan ve bu sabaha kadar süren operasyonda, 94 Taliban militanının öldürüldüğü belirtildi.

Sözcü Binbaşı Scott Lundy, dün sabah saatlerinde yürütülen operasyonda da yaklaşık 40 militanın öldürüldüğünü kaydetti.

ISAF’ın 2 eylülde Afgan güvenlik güçleriyle işbirliği içinde başlattığı “Medusa” operasyonunda, bugüne kadar yaklaşık 420 militanın öldürüldüğü belirtiliyor.

NATO, TAKVİYE ASKER İÇİN YENİDEN TOPLANACAK  
 
Ayrıca Afganistan’daki asker açığını giderme konusunu, Cuma ve Cumartesi günleri Varşova’da yaptığı toplantılarda ele alan NATO Askeri Komitesi, hafta içinde 2 kez daha toplanarak konuyu görüşmeyi sürdürecek.

NATO sözcüsü Albay Brett Boudreau, Komitenin Çarşamba ve Cuma günleri yeniden toplanarak, ”Afganistan’ın güneyindeki operasyonlarda ortaya çıkan asker açığı ve NATO’ya üye ülkelerin, Afganistan için taahhüt ettikleri asker sevkiyatını yerine getirmeleri” üzerinde durulacağını belirtti.

Boudreau, Çarşamba günkü toplantıda, NATO ülkelerinin Afganistan için bugün ancak yüzde 85’ini yerine getirdikleri asker ve silah taahhüdünün, yüzde 100’e yakın oranda gerçekleştirilmesi üzerinde durulacağını belirtti.

Sözcü toplantılarda, NATO’nun üstlendiği diğer görevlere yönelik de üyelerin taahhütlerinin yerine getirilmesinin ve acil ihtiyaçların karşılanmasının ele alınacağını ifade etti. Bu konu ise Cuma günkü toplantıda görüşülecek.

 

 

1136260cookie-checkAfganistan, işgalcileri zorluyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.