Afrika’dan İngiltere’ye çocuk ticareti

Londra polisi tarafından hazırlanan gizli rapora göre, insan kurbanı törenlerinde kullanılmak üzere Afrika’dan İngiltere’ye çocuklar sokuluyor. Yerel din adamlarının cadı ilan ettiği çocuklar dövülüyor ve bazen öldürülüyor.


Bir kız çocuğunun velisi olan kişiler tarafından cadı olduğu gerekçesiyle öldürülmesi örneklerden biri. İngiltere’de kötü ruhların etkisi altında olduğuna inanıldığı için akrabaları tarafından açlığa terk edilerek öldürülen 8 yaşındaki Victoria Climbie vakası, bu ülkede buna benzer başka olayların yaşandığını, rahiplerin de bundan kar sağladığını ortaya koydu.


10 EURO ÖDÜYORLAR
Londra polisinin hazırladığı rapora göre bazı Hristiyan tarikatler, Afrika’dan 10 Euro karşılığında çocuk alıyor, İngiltere’de ev işlerinde köle olarak çalıştırılmak için de satıyor. Kimi tarikatlar de örneğin AIDS tedavisi için bu çocuklarla cinsel ilişkiye girilmesini salık veriyor. Afrika’dan getirilen bu çocukların ruhlarının saf olduğuna, onların bu saflığı sayesinde iyileşeceklerine inananlar da bu tavsiyeye uyuyor. Çocuklardan bazıları ise rahipler tarafından “kötü ruhlu olarak” niteleniyor ve bu nedenle yakınlarından şiddet görebiliyor. Şiddet ölüme kadar varabiliyor.


Soruşturmalar sırasında polis ‘bir sessizlik duvarı’ ile yüzyüze geliyor çünkü olayla ilgili topluluk içinde derin bir korku ve güvensizlik atmosferi var.


300 SİYAH ÇOCUKTAN 2’SİNİN İZİNE RASTLANDI
Geçen ay Scotland Yard da 4 ila 7 yaşlarında 300 siyah çocuğun kaybolduğunu, bunlardan sadece 2’sinin izine rastlandığını açıklamıştı. 30 çocuğun da büyü törenlerinde kullanıldığı belirtilmişti.


LONDRA’DA KURBAN AYİNLERİ
Rapora göre Londra’da özellikle Afrika kökenli cemaatin devam ettiği kilisilerde kara büyüye karşı ayinler yapılıyor ve bu işten büyük paralar kazanılıyor. Londra polisinin raporunda, bir çok kişinin büyü yaptırmak veya bozdurmak için bu kiliselerin peşine düştüğü belirtiliyor.


Rapora göre, bu ayinlere katılanlar büyünün güçlü olması için, sünnet edilmemiş bir oğlan çocuğunun kurban edilmesi gerektiğine inanıyor. Bazı iddialara göre de, İngiltere’de evlerde adeta köle olarak kullanılmak üzere çocuk kaçakçılığı yapılıyor. Bu kaçakçılığın bir başka nedeni de, HIV taşıyıcısı olan erkeklerin bir çocukla cinsel ilişkiye girerlerse hastalıktan kurtulacaklarına ilişkin inanç. Raporu kaleme alanlar bu öykülerin iddialardan ibaret olduğunu özellikle vurguluyor.


İLK OLARAK 2001’DE GÜNDEME GELDİ
İngiltere’de inanç suçları denen bu olgu, ilk olarak 2001’de, benzer bir ayinde taş ve altın parçaları yedirilerek öldürülen 4 yaşındaki bir çocuğun bedeninin bulunmasıyla gündeme gelmişti.


BUZDAĞININ GÖRÜNEN PARÇASI OLABİLİR
Bu tür uygulamaların İngiltere’deki Afrika kökenli toplum içinde ne kadar yaygın olduğu belirsiz ancak azınlıklarla çalışan uzmanlar bunun oldukça küçük çaplı olduğunu söylüyor.


Londra polisi, bütün bu vakaların buzdağının görünen parçası olabileceğini ve Afrikalıların daha ilkel ve akıldışı insanlar olduğunun düşünülmesinden ileri geldiğini ifade ediyor.


IRKÇI BİR YAN VAR
Londra’da bulunan Goldsmith Üniversitesi’nden sosyoloji doktoru William Les Henry de raporda ırkçı bir yan olduğu kanısında.


Doktor Henry’ye göre, rapor Afrikalıların daha az uygar ve akılcı oldukları, dolayısıyla da tüm düşünsel sistemlerinin akıl dışı olduğu görüşünden yola çıkıyor.


 FOTOĞRAF: Sita Kasanga bir kız çocuğuna cadı olduğu gerekçesiyle işkence yapan üç kişiden biriydi.   

781710cookie-checkAfrika’dan İngiltere’ye çocuk ticareti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.