AİHM eski başkanı: Ruslar beni zehirledi

Gazetedeki haber özetle şöyle:

“Wildhaber, İsviçre gazetesi Neue Züricher Zeitung’a verdiği mülakatta Ekim ayı sonunda Rusya ziyaretinden döndükten iki gün sonra kan zehirlenmesi geçirdiğini, ambulans evine ulaştığında ölmek üzere olduğunu söylüyor.

‘Mahkemede yaşadığım tüm deneyimler ardından her ihtimali değerlendirmek zorundayım’ diyen Wildhaber, geçmişte Rusya tarafından tehdit edildiğini sözlerine ekliyor. Yargıç, Çeçen insan hakları savunucularının bir dizi şikayetini kabul ettiği için Rusya’dan sürekli eleştiri görüyordu.

Rus yetkililer iddiaları gülünç diye niteleyerek, yargıcın Rusya topraklarında zehirlendiğine dair bir kanıt olmadığını kaydettiler. Rusya anayasa mahkemesi başkanı, ‘hatırladığım kadarıyla yargıç ziyareti sırasında iyiydi, sanırım sadece bir gıda zehirlenmesi geçirdi’ dedi.

Wildhaber mülakatında, eski casus Aleksandr Litvinenko’nun zehirlendiği haberlerini okuduktan sonra klinikte alınmış olan kan örneklerini bir adli tıp laboratuvarına göndermeye karar verdiğini, ancak örneklerin yok edildiğini öğrendiğini söyledi.”

 

1145500cookie-checkAİHM eski başkanı: Ruslar beni zehirledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.