Ahmedinejad’ın kampüs tartışması

Ahmedinejad, Columbia Üniversitesi’nin düzenlediği Dünya Liderleri Forumu’nda öğrenciler ve öğretim üyelerine hitap etti.

Üniversitenin rektörü Lee Bollinger, Yahudi soykırımını reddeden İran Cumhurbaşkanı’na ‘Ya utanmaz bir kışkırtıcısınız, ya da şaşırtıcı derecede eğitimsizsiniz’ dedi.

Bollinger ayrıca, Ahmedinejad’ı ‘dar kafalı, zalim bir diktatör’ olarak tanımladı.

Ahmedinejad ise, bu sözleri hakaret olarak algıladığını belirtti ve Yahudi soykırımı konusunda daha fazla çalışma yapılmasını istediğini söyledi.

İran cumhurbaşkanı, İsrail’in soykırımı Filistinliler’e yaptığı kötü muameleyi haklı göstermek için suistimal ettiğini belirtti.

Ahmedinejad, ‘Neden Filistinliler, hiçbir ilgileri olmayan bir olayın bedelini ödüyor?’ dedi.

İran cumhurbaşkanı ayrıca, ülkesinin barışçıl nükleer enerjiye sahip olma hakkını savundu ve İran’da eşcinsel olmadığını belirtti.

Onlarca gösterici İran lideri’nin üniversitede konuşma yapmasına izin verilmesini protesto eden eylemler yapmıştı.

Üniversite yetkilileri, Ahmedijad’ın ifade ve akademik özgürlükler çerçevesinde davet edildiğini söyleyerek kendilerini savunmuşlardı.

Ahmedinejad, daha önce İsrail devletinin ortadan kaldırılması gerektiğini söylemiş ve Yahudi soykırımının bir efsane olduğunu ifade etmişti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarına katılmak için New York’ta bulunan İran lideri burada da bir konuşma yapacak. (BBC)

FOTOĞRAF: İran lideri BM Genel Kurulu’nda da bir konuşma yapacak 
 

1158650cookie-checkAhmedinejad’ın kampüs tartışması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.