Ahmet Türk ve DTP’ye soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk’ün, 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmemeleri üzerine söylediği sözler ve DTP tarafından 30 Ağustos’ta ”1 Eylül Dünya Barış Günü” nedeniyle yapılan yazılı basın açıklaması ile ilgili soruşturma başlattı.

Türk ve DTP yöneticileri hakkında başlatılan soruşturma, Türk Ceza Kanunu’nun 301/2. maddesinde düzenlenen, ”Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını aşağılama” suçu kapsamında yürütülecek. Söz konusu suçun işlenmesi halinde, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Soruşturma kapsamında, Ahmet Türk’ün yaptığı konuşmanın görüntü ve ses bantları ilgili birimlerden istenerek incelenecek.

DTP Grup Başkanı Türk, kendisi ve DTP yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturmaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk,  bunun alıştıkları bir durum olduğunu belirterek, ”Yani savcılar bu konuda, zaten her zaman ne konuşacağımızı bekleyerek, bir dava açmak için adeta hazır bekliyor” dedi.


 

1154620cookie-checkAhmet Türk ve DTP’ye soruşturma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.