Ahmet Özal serbest…

”Arasta” operasyonu kapsamında gözaltına alınan 16 kişiden aralarında Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin de bulunduğu 9’u, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi. Ahmet Özal’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi serbest bırakıldı.


Edirne Emniyet Müdürlüğündeki sorguları tamamlandıktan sonra Edirne Adliyesine getirilen 16 kişinin Cumhuriyet Savcılığındaki sorguları tamamlandı.


Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kaan Yüksel ile Cumhuriyet Savcıları Cengiz Özülkü ve Mustafa Eşer tarafından yaklaşık 11 saat süreyle sorgulanan zanlılardan, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, eski belediye başkan yardımcıları Cemil Erdoğan ve Mustafa Selçuk, Abdullah Veli Aksaz, Talat Özcan, Mehmet Altunhan, Ali Fatih Şahin, Kemal Kurt ve Ümit Yeğin tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi.


8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, Hesap İşleri Müdürü Ruhi Takındı, Destek Hizmetleri Müdürü Kader Pajo, eski Satın Alma Müdürü Cevdet Girgin ile İbrahim Kıranlar, Önder Karahan ve Hamid Çam ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.


“ANAVATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANLIĞINA ADAYIM”


Serbest bırakılmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Özal, ”komplo” olarak nitelendirdiği bu olayların siyasete girme azmini artırdığını belirterek şöyle konuştu:


“Bu meselenin perde arkası çok enteresandır. Onların hepsi açıklanacak. Hiç kimseden korkumuz yok. Hiç kimse de adaleti kandıramadı. Bu olay, benim, siyasete girmemle ilgili kararımı daha da artırdı. Evet siyasete giriyorum. Anavatan Partisi Genel Başkanlığına ilk kongrede adayım. Herkes de bunu böyle bilsin…”

1056490cookie-checkAhmet Özal serbest…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.