Ajanlar, medyayı ele geçirmek istemiş

TVP, askeri gizli servisi WSİ’nin, 1989-1990 yılları arasında sosyalist hükümetin yıkılmasıyla birlikte medyanın kontrolünü ele geçirmek için 115 gizli servis ajanını görevlendirdiğini duyurdu.

115 gizli servis ajanının kamu ve özel medyada yüksek yürütme, karar komisyonu gibi üst düzeydeki önemli mercilere getirildikleri ileten TVP, gizli, bilgilerin, WSİ’in tasfiyesi amacıyla hazırlanan çok gizli rapordan sızdığını vurguladı.

GİZLİ RAPOR

TVP, gizli raporun, WSİ’ın tavsiyesi çalışmalarını yürüten ekibin başında bulunan anti-komunist eski İçişleri Bakanı Antoni Macierewicz tarafından hazırladığını ve Macierewicz’in, 90’lı yıllarda eski Başbakan Jan Olszewski’nin muhazafakar kabinesinde görev yaptığını belirtti.  

Macierewicz tarafından hazırlanan gizli rapordaki bilgilerin basına sızması sonucu bazı tanınmış gazetecilere gizli servisle işbirliği yaptıkları yönünde suçlamalar yöneltilmişti.

Cumhurbaşkanı Kaçinski’nin yardımcılarından Andrzej Szczyglo da, gizli bilgilerin basına sızmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve bilgileri sızdıran kişinin adalet önünde hesap vermesini istedi.Başsavcı Janusz Kaczmarek de konuyla ilgili olarak soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Lech Kaçinski, WSİ’ın fesedilmesine ilişkin hazırlanan raporu 1 Şubat’da kamuya açıklamayı planlıyordu.

1145370cookie-checkAjanlar, medyayı ele geçirmek istemiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.