AK Parti’de bir ampul söndü

AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, partisinden istifa etti.


Albayrak’ın istifasıyla AK Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 353’e düşerken, bağımsızların sayısı ise 10’a yükseldi.


TBMM’deki son sandalye dağılımı şöyle:


“AK Parti: 353, CHP: 152, ANAVATAN: 20, DYP: 4, SHP: 1, HYP: 1, GP: 1, BAĞ: 10, BOŞ: 8, Toplam: 550”


AKP’DE DURUM DEĞERLENDİRMESİ


AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı’nı birinci turda seçmeyi amaçladıklarını bütün çalışmalarını bunun üzerine kurduklarını söyledi. Çelik, “Şu andaki bütün çalışmalarımız grup olarak, birinci turda seçimi gerçekleştirecek 367’yle meşgulüz” dedi.


AKP MYK Meclis’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın makam odasında toplandı. Erdoğan, yoğun programı nedeniyle toplantıya katılamadı. Toplantıda Adalet Bakanı Cemil Çiçek de yer aldı.


AKP Grup Başkanvekili Çelik, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirmek için toplandıklarını belirtti. Çelik, Cumhurbaşkanı’nı birinci turda seçmeyi önemsediklerini söyledi.


BİRİNCİ TURU ÖNEMSİYORUZ


Çelik şöyle dedi:


“Şu anda ki bütün çalışmalarımız grup olarak, birinci turda seçimi gerçekleştirecek 367’yle meşgulüz. Başka 367’yle meşgul olanların görüşlerine katılmıyoruz. 367’ye bizim için katılım gerekmiyor. Bu işin hukuki bir temeli yok. Bizim meşgul olduğumuz seçimle ilgilidir. Bu seçimin birinci turda gerçekleşmesi için Anayasa kuralı gereği 367’ye ihtiyaç var. Birinci turda seçimi çok önemsiyoruz. Anlamsız çekişmelerin Türkiye’ye hiçbir yararı yok. Yarın Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi başlıyor. Muhalefet partileri erken seçim çağrısında bulunuyor. Erken seçimi haklı çıkacak bir durum yok.”


Başbakan Erdoğan’ın makamındaki MYK toplantısı devam ediyor. ANKA

1041700cookie-checkAK Parti’de bir ampul söndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.