AK Partili Geçen, ihraç edildi

AK Parti yönetimi, bazı teşkilat üyelerinin Hatay’daki kamu ihalelerini aldığını gündeme getirerek ‘Ali Dibo’ iddialarını Meclis’e taşıyan Geçen’i ‘kesin ihraç istemiyle’ disiplin kuruluna göndermişti.


Müşterek Disiplin Kurulu, Hatay’daki ihalelerle ilgili iddialarda bulunan Geçen’in ”tedbirli olarak partiden kesin ihraç talebini” karara bağladı.


Müşterek Disiplin Kurulu, Geçen’i partiden ihraç gerekçesini, Parti Tüzüğü’nün, ”partinin tüzük ve programına, demokrasi, insan hakları ve hukukun evrensel temel kural ve normlarına aykırı faaliyetlere katılmak, destek olmak yahut bizzat aykırı eylem ve işlemlerde bulunmak” ile ”parti yöneticilerine, üyelerine, parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın organları ile kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmakla” ilgili hükümlere dayandırdı.


AK Parti Merkez Disiplin Kurulu ile TBMM Parti Disiplin Kurulu’nun birleşiminden oluşan 16 kişilik Müşterek Disiplin Kurulu’nun, bu kararını oybirliğiyle aldığı öğrenildi.


Geçen’in partiden ihracıyla, TBMM’deki sandalye sayısı 356’ye düştü. Bağımsız milletvekillerinin sayısı ise 6’ya yükseldi.


Müşterek Disiplin Kurulu Başkanı Hakkı Köylü, Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak’ın kesin ihraç istemiyle disipline sevki konusunda, ”Henüz bize bu konuda bir şey gelmedi. Gelince bakacağız” dedi.

1030830cookie-checkAK Partili Geçen, ihraç edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.