Akla ziyan proceler!

Önce Gırgır’da okuduk sevdik onu, sonra diğer mizah dergilerinde. Zihni Sinir’in buluşları karikatür karelerinden taşmış, gerçeğe dönüşmüş ve Taksim’de koca bir dükkanı doldurmuş.

İçeride, “buluşların” yanlarında isimleri ve işlevleri yazıyor. Onları incelerken gülümsemekten, zaman zaman da yüksek sesle gülmekten kendinizi alamıyorsunuz. Zihni Sinir’in telaffuzuyla söyleyecek olursak buradaki “proceler” şu kelimelerle tanımlanabilir: Eğlenceli, benzersiz, tuhaf, işlevsel ve komik.

Gözlüklü emzik projesinde, emzik çevriliyor ve bebeklerin görmemeleri gereken sahneler karartılmış oluyor. Tansiyona ayarlı tuzluk projesinde, kolunuza bağlanan alet sayesinde tansiyonunuz yükselince tuzluk delikleri küçülüyor. Göz göze gelme gözlükleri ise sevgililer için tasarlanmış; kısa olanlar yeni ilişkiler, uzun olanlar ise eski ilişkiler içinmiş. Karanlıkta bile not almanıza izin veren fenerli defter 24,5 YTL. (24,5Milyon TL.) , not kağıtları yenilenebilir mıknatıslı defter 14,5 YTL. (14,5 Milyon TL.), yürürken kimse size saat sormasın diye tasarlanmış saatli gözlük 36 YTL., (36 Milyon TL.) , projelerden birkaçı sadece. Zihni Sinir’in son buluşlarından biri de kedi kalemlik. Cep telefonunuzun çalacağını, yarım metre uzaklıkta bile olsa, elindeki pankartı döndürerek haber veriyor. 45 YTL. (45 Milyon TL.)

Arka bölümde ise henüz fiyatlandırılmamış, daha büyük boyutlarda “buluşlar” var. Yumurta tokuşturma makinası, alaturka olarak tasarlanmış ve terlikleri bile unutulmamış seyyar tuvalet (evet!), çekyat şeklinde tasarlanmış bank, bu buluşlara birkaç örnek.

Bir de, bahsi geçen projelerin karikatür baskılarının yer aldığı tişörtler var. Beyaz olanlar 18, siyahlar ise 21 YTL. (21 Milyon TL.). Ayrıca tebrik kartları 30 YKrş. (300 bin lira), çizgili defter 7 YTL. (7 Milyon TL.)

Gördüğünüz her şey elde yapılıyor. Mağazanın altındaki atölyede kısa bir süre önce başlayan kurslar, her ne kadar 6-16 yaş grubuna yönelik olsa da, isteyen yetişkinler de katılabiliyor. Cumartesi günleri 2 saat olarak planlanmış ve 4 hafta süren kursun fiyatı 190 YTL. (190 Milyon TL.) Peşin ödemelerde %10 indirim, ayrıca % 10 da kardeş indirimi yapılıyor.

Eğlenmek, benzersiz armağanlar almak isterseniz Zihni Sinir, 09.30-19.00 saatleri arasında açık.

Lamartine Cad. No:11 Taksim. (0212) 237 77 06.

www.zihnisinir.com , [email protected]

 

1101920cookie-checkAkla ziyan proceler!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.