Akın Birdal: CHP Kürt sorununu unuttu

Halkevi’nde düzenlenen “Türkiye’nin barnışa ihtiyacı var” başlıklı konferans konuşan Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Akın Birdal ve Dr. Tarık Ziya Ekinci konuşmacı olarak katıldı.


Birdal, CHP’de Deniz Baykal ve ekibinin Kürt sorununu çözmekten uzak olduğunu öne sürdü. Birdal, CHP’de Altan Öymen döneminde Kürt sorununun çözümüne önem verildiğini vurgulayarak, acele bir kongreyle CHP’nin başına tekrar getirilen Deniz Baykal ve ekibinin aynı çizgiyi sürdümediğini söyledi. Birdal CHP’nin Kürt sorununa bakışını eleştirerek çözümde bir engel teşkil ettiğini dile getirdi.


Türkiye’nin insan hakları karnesinin hala zayıf olduğunu belirten Birdal, yeni yüzyıla 5 milyonr aç ve 12 milyon yoksul ile giren Türkiye’nin toplumsal bir cinnet eşiğine getirildiğini sözlerine ekledi.


Dr. Tarık Ziya Ekinci de, Türkiye’de iki yüzlyü bir politika izlendiğini belirterek, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Kosova’da azınlık Türklerin hakları için söylediklerini nedense Türkiye’deki Kürtler için istenmediğini söyledi.


Ekinci, “Sevr geri getiriliyor” diye bazı çevrelerin demokratik kurumlara baskı yaratmada başarılı olduğunu vurgularak, “En çok halk desteğine sahip DTP’nin de aralarında bulunduğu 15-20 demokrasiden yana parti ve sivil toplum kuruluşu da çıkarttıkları sesi ancak kendileri duyabiliyor” dedi.


FOTOĞRAF: Akın Birdal

801050cookie-checkAkın Birdal: CHP Kürt sorununu unuttu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.