Akın: Türkiye gelecekte çok değişecek

Akın, Almanya’nın önde gelen siyasi dergilerinden Der Spiegel’e verdiği röportajda, kendisini önemli Türk temsilcilerinden biri olarak görüp görmediği şeklindeki soruya karşılık, “Hayır, her ne kadar Türkiye’deki insanların benimle gurur duyması hoşuma gitse de. Diğer yandan, Türkiye’yi kötü gösterecek bir şey de yapmadım, Orhan Pamuk gibi eleştirmedim. Türkiye belki o kadar değişecek, eleştirilebilecek bir yanı kalmayacak” dedi.

“Türkiye’yi hatta çok iyi göstermediniz mi? Bir kadınlar ceza evinde aydınlık koğuşlar, geniş toplu hücreler ve avluda neşeli bir şekilde voleybol oynayan kadınlar gösteriyorsunuz” şeklinde yorum yapılması üzerine de Akın, şunları söyledi:

“Uzunca bir zaman Türk ceza evlerinde araştırma yaptık. Çünkü ben bu konuda hiçbir yanlış yapamayacağımı biliyordum. Eleştirilere karşı dayanıklı olmak istiyordum ve bu nedenle siyasi suçlardan hapis yatan arkadaşlarımla tekrar tekrar konuştum. Sonuçta İstanbul’daki bir ceza evinde çekim yaptık. Filmde gördükleriniz gerçek tutuklular ve gerçek bekçiler. Türkiye’yi, olduğundan daha güzel göstermeye çalışmadık.”

Akın, gelecekteki filminde de bir “Alman-Türk hikayesini” anlatıp anlatmayacağının sorulması üzerine, “Hayır, tüm yollar Amerika’ya uzanıyor. ABD’ye 20. yüzyılın başlarında giden Avrupalı göçmenler konusunu işlemeyi planlıyorum. New York’tan güneybatıya doğru uzanacağız. Kızılderililer de var. Bu, benim ilk kovboy filmim olacak” dedi.

 

1158550cookie-checkAkın: Türkiye gelecekte çok değişecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.