'AKP bu karardan sonuç çıkarmalı'

Gazeteci Nevin Sungur ile evli olan Lagendijk, Yalova'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, AK Parti'nin kapatılmamasını, ''Çok rahatlatan bir gelişme'' olarak değerlendirerek şunları söyledi:


''Bu kararın, Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından çok olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum. Zira şu anda iktidarda bulunan bir partinin kapatılması çok da demokratik bir karar olmayacaktı. Hem kendi açımdan hem de Türkiye-AB ilişkileri açısından rahatlatıcı bir karar. Ancak bundan sonraki meselelerle ilgili AK Parti'nin 3 sonuç çıkarması gerektiğini düşünüyorum. İlk olarak yeni bir anayasanın hazırlanması gerektiğini anlaması lazım. Yine AB reform sürecine devam etmesi gerekiyor. Diğer bir konu ve bence en önemlisi ise Türkiye'de laiklik konusunda hassasiyeti olanların bu hassasiyetlerini daha fazla dikkate almaları gerekiyor.''


Lagendijk, Anayasa Mahkemesi'nin kararının AB süreci açısından da önem taşıdığını vurgulayarak, ''Eğer Anayasa Mahkemesi kapatma kararı verseydi, bu süreci daha da zorlaştıracaktı. Ancak şimdi hiçbir sorun olmadan yola devam edilebilecek''dedi.
 

1063940cookie-check'AKP bu karardan sonuç çıkarmalı'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.