AKP ve MHP anlaştı

TBMM’deki Başbakanlık makamında yapılan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Grup Başkanvekili Oktay Vural ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel danışmanı ve Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı’nın katıldığı ve 1.5 saatten fazla süren görüşmeyle ilgili olarak ortak bir yazılı açıklama yapıldı.


”Konu yükseköğretimde kanayan bir yaradır” denilen açıklamada, bunun mutlaka çözülmesi gerektiği kaydedilerek, şöyle denildi:


”İki parti müteaddit defalar bu yasağa karşı olduğunu çok değişik vesilelerle kamuoyuna açıkça ifade etmişlerdir. Konu, iki parti tarafından da hak ve özgürlükler açısından değerlendirilmektedir. Çözüme dönük müzakere yapılmıştır. Genel çerçevede bir mutabakata varılmıştır. Teknik çalışmalarımız devam etmektedir.”


“SİYASİ RANTIN PAYLAŞIMI YARIŞI VAR”


CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, AK Parti ve MHP’nin üniversitelerdeki türban sorununun çözümüne yönelik girişimlerini değerlendirirken, ”AKP ile MHP arasında bu işin siyasi rantının paylaşımı konusunda öncelik yarışı var” dedi.


Okay, AK Parti ve MHP’nin türban sorununun çözümüne yönelik girişimleriyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.


MHP’nin türbanla ilgili ”yanlış siyasi strateji izlediğini” savunan Okay, ”MHP, ‘AKP’nin oyuncağını elinden alacağız’ diyerek işgüzarlık yapıyor. Bu işin sonunda hiç kimse, ‘MHP’ye teşekkür ediyoruz. MHP’nin sayesinde türban yasağı kalktı” demeyecektir. Ancak MHP’yi laik demokratik rejimin temellerini sarstığı için tarihi sorumluluğuyla baş başa bırakacaklardır” diye konuştu.


MHP’nin ”işgüzarlık” içinde, AK Parti’nin de ”kafasının karışık” olduğunu öne süren Okay, iki parti arasındaki temaslardan da bir şey çıkmayacağını savundu.


Okay, AK Parti ve MHP’nin sorunu çözemeyeceklerini iddia ederek, ”Bu kadar kendilerini yormasınlar. Yürekleri yetiyorsa, Anayasanın 2. maddesindeki ‘laik’ terimini kaldırsınlar. MHP, ‘Biz, çözüm önermiştik. AKP kaçtı’ diyecek. AKP ile MHP arasında bu işin siyasi rantının paylaşımı konusunda öncelik yarışı var” dedi.

1054320cookie-checkAKP ve MHP anlaştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.