AKP’den MHP’ye türban önerisi

Alınan bilgiye göre, AKP anayasanın ”Kanun önünde eşitlik” başlıklı 10. maddesiyle ilgili olarak MHP’nin sunduğu öneriye ”Kamu hizmeti alanlar” ifadesinin eklenerek yeniden düzenlenmesini isteyecek.


”Temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılması” başlıklı 13. maddeye ise ”Özgürlüklerin sınırlandırılmasında sadece mahkeme hükümlerinin bağlayıcı olması, mahkeme gerekçelerinin ise özgürlüklerin sınırlandırılmasına yönelik kullanılamayacağı”na ilişkin bir hüküm düzenlenmesi öneriliyor.


AKP, ayrıca ”Eğitim ve öğretim hakkı ve ödevi” başlıklı 42. maddeye de ”Hiç kimse kılık kıyafeti nedeniyle yükseköğrenim hakkından mahrum bırakılamaz” ifadesinin eklenmesini istiyor.


AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin’in AKP’nin Anayasa değişikliğine ilişkin önerilerini bugün MHP Grup Başkanvekillerine iletmesi bekleniyor.


Bu arada Türk ceza Kanunu’nun 301. maddesiyle ilgili değişiklik teklifinin 25 Ocak Cuma günü TBMM Başkanlığına sunulacağı öğrenildi.


Değişiklikle maddede yer alan ”Türklüğe” ifadesi ”Türk Milleti”, ”Cumhuriyeti” ibaresi ise ”Türkiye Cumhuriyeti” şeklinde düzenleniyor. Üst sınırı 3 yıl olarak düzenlenen ceza ise 2 yıla indiriliyor. Bu maddeye aykırı hareket ettiği iddia edilenlerle ilgili kovuşturma açma yetkisi Adalet Bakanına devrediliyor.

1054230cookie-checkAKP’den MHP’ye türban önerisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.